Instalatii solare

instalatii-solare

 

Prezentare

In momentul de fata la nivel mondial, principala resursa energetica (aproximativ 70 %) o constituie combustibilii: carbune, petrol, gaz, lemn, reziduuri combustibile. O alta parte este reprezentata de energia produsa în hidrocentrale si în centralele nucleare. Din total energie consumata, aproximativ o treime este utilizata sub diverse forme pentru încalzirea locuintelor si pentru producerea de apa calda menajera.

La ritmul actual de crestere a populației si al dezvoltarii tehnologice, este vizibil ca nevoia de resurse energetice ieftine si utilizabile pe scara larga creste foarte mult. O astfel de solutie sunt panourile solare. Incepe totodata sa se vada foarte clar ca utilizarea resurselor clasice prezinta anumite efecte negative (emisiile de noxe, riscuri de accidente, efectul de sera, dependenta de resurse si retele comune, costuri tot mai mari, etc.).

Este, prin urmare, nu numai interesant ci chiar obligatoriu sa gasim si sa promovam noi tehnologii privind utilizarea resurselor energetice neconventionale solara, eoliena, geotermale, etc). Energia astfel obtinuta prezinta o întreaga serie de avantaje în raport cu cea obținuta din surse tradiționale:

stareste in totalitate ecologica, nu emite noxe, nu produce reziduri;

stareste practic inepuizabila;

starnu implica instalatii de prelucrare sau transport a resurselor, înainte de utilizare.

Principiul de funcţionare se bazeaza pe conversia radiatiei solare in caldura si utilizarea acesteia pentru incalzirea apei. Apa calda obținuta poate fi utilizata ca atare, sub forma de apa calda menajera sau ca agent termic primar pentru prepararea apei calde menajere intr-un acumulator. In unele cazuri se poate utiliza si ca agent termic pentru încalzire.

Marele avantaj al utilizarii panourilor solare este ca se foloseste drept sursa de energie soarele. Reactiile termonucleare care au loc în interiorul acestuia genereaza o imensa cantitate de energie care este livrata în toate directiile, în Sistemul Solar. Distanta fața de soare face ca, din aceasta energie, Pamantul sa beneficieze la nivelul superior al atmosferei exterioare, de o putere radianta echivalenta cu aproximativ 1400 W/m2. La trecerea prin atmosfera intensitatea radiatiei se diminueaza (prin absorbtie la nivelul particulelor de aer, apa, corpuri solide, prin reflexie si / sau prin difuzie), astfel incat la nivelul scoartei terestre putem conta pe aproximativ 1000 W/m2. In mod normal aceasta radiatie este absorbita de scoarta terestra, transformata in caldura, rezultatul fiind printre altele si încalzirea atmosferei pamantului. Mare parte din aceasta căldura se pierde, prin atmosfera, în exterior. Ideea utilizarii panourilor solare consta in recuperarea acestei radiatii si transformarea ei în caldura utilizabila in instalatii domestice (cea mai raspandita utilizare fiind obtinerea apei calde menajere).

 

Avantaje

Prin instalatiile solare comercializate de firma noastra, clientii isi pot indeplini cele mai diferite dorinte. Indiferent daca este vorba de instalatii combinate de incalzirea apei potabile si sprijinirea instalatiei de incalzire sau daca e vorba numai de simpla instalatie de apa potabila, sistemele pot fi integrate in mod simplu atat in cazul constructiilor noi cat si in cazul reabilitarilor.

Sursele existente de producere a energiei termice precum cazanele cu motorina sau gaz, pompele de caldura si cazanele pe baza de combustibil solid pot fi combinate fara probleme cu o instalatie solara. In plus, o solutie deosebit de eficienta in ceea ce priveste energia, este combinatia cu incalzirea in pardoseala.

Argumente convingatoare, pentru un sistem convingator:

starFolosirea optima a energiei solare datorita componentelor perfect armonizate intre ele

starColectori si acumulatori diferiti, pentru cerinte specifice

starInstalatii sigure din punct de vedere al functionarii si care nu necesita totusi intretinere asigura ani de zile un aport important din partea energiei solare

starCombinatia fara probleme cu diferite surse de energie

starFoarte eficient incombinatie cu incalzirea in pardoseala Multe motive conduc la folosirea unei instalatii de incalzire solara.

Dintre ele enumeram:

starReducerea consumului de energie pentru incalzire si apa calda

starMenajarea combustibililor fosili

starDiminuarea emisiei de dioxid de carbon

starCresterea valorii imobiliare

starUtilizarea pentru orice tip de acoperis sau cladire

 

Colectori


SKR500

skr500

Noua gama de colectoare exclusiv realizate de SONNENKRAFT, combina cea mai noua tehnologie in domeniu cu know-how-ul deja cunoscut.

Noul SKR500 este primul colector realizat fara rama si cu un system de montaj foarte simplu, care permite instalarea acestuia utilizand o singura unealta standard.

MONTAJUL CONECTORILOR HIDRAULICI FARA UTILIZAREA UNELTELOR

Pentru toate aplicatiile importante, SKR500 poate fi montat doar cu ajutorul catorva unelte. Noi il numim “Plug & Flow”.

INTRODUCEREA CUVEI DE ALUMINIU

Prin utilizarea aluminiului se obtine o greutate de 38 kg.

Acest lucru permite o manipulare usoara a colectorului.

DESIGN FARA RAMA

Colectorul plat, cu greutate redusa si fara rama, arata bine in toate variantele constructive.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

 

SK500

sk500

Indiferent daca panoul solar este montat pe acoperis sau oriunde altundeva, in ambele cazuri, SK500 reprezinta solutia ideala. Design-ul atractiv, inalta calitate si performantele deosebite, permit utilizarea acestui colector in orice conditii climaterice.

DURABILITATE MARITA

Utilizarea materialelor rezistente la intemperii asigura colectoruluiSK500 o functionare optima pentru multi ani.

EFICIENTA RIDICATA

SK500 asigura o incalzire rapida a apei datorita acoperirii prin vidare a suprafetei absorbante.

MULTIPLE OPTIUNI DE MONTAJ

Oportunitatea utilizarii sistemelor de montaj SONNENKRAFT permite instalarea colectorilor pe aproape toate tipurile de acoperis, indiferent de material sau unghi.

downloadDescarcati Fisa Tehnica 

SK 500-ECO-AL

sk500-eco-al

 

Indiferent daca panoul solar este cu montaj incastrat sau pe acoperis, in ambele cazuri, SK500-ECO-AL reprezinta solutia ideala. Design-ul atractiv, inalta calitate si performantele deosebite, permit utilizarea acestui colector in orice conditii climaterice.

DURABILITATE MARITA

Utilizarea materialelor rezistente la intemperii asigura colectorului SK500-ECO-AL o functionare optima pentru multi ani.

EFICIENTA RIDICATA

SK500-ECO-AL asigura o incalzire rapida a apei datorita materialului absorbant vidat.

DIVERSE OPTIUNI DE MONTAJ

Oportunitatea utilizarii sistemelor de montaj SONNENKRAFT permite instalarea colectorilor pe aproape toate tipurile de acoperis, indiferent de material sau unghi.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

 IDMK-AL

idmk-al

Colectorul cu montaj in acoperis SONNENKRAFT IDMK-AL, este adecvat pentru acoperisurile cu expunere spre Sud. Colectorul va fi integrat IN acoperis, in loc sa fie montat PE acoperis.

INTEGRARE PERFECTA IN DESIG-UL ACOPERISULUI

Diferitele dimensiuni precum si posibilitatea de a monta colectorii unul langa celalalt sau unul deasupra celuilalt, ofera solutia ideala de amplasare pe orice tip de acoperis.

POT FI SUDATE SAU INSURUBATE

Conexiunile pot fi realizate atat prin sudura cat si prin insurubare.

EFICIENTA RIDICATA

Constructia perfect plana, acoperirea selectiva si structurarea suprafetei absorbante din cupru garanteaza cresterea rapida a temperaturii apei din sistem.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

 VK25

vk25

Tuburile vidate ale colectoarelor asigura un randament ridicat chiar si la temperaturi atmosferice scazute, in special atunci cand sunt folosite la sistemele cu aport la incalzire. Colectorii sunt livrati ca module prefabricate pentru montaj ca acoperis. Colectorii sunt constituiti dintr-o rama de baza, colector-distribuitor, reflector CPC, schimbator de caldura si tuburile vidate incluzand suprafata absorbanta.

FUNCTIONEAZA BINE CHIAR SI LA TEMPERATURA JOASA

Izolatia de vacuum asigura un randament crescut si obtinerea unei temperaturi ridicate - chiar si in conditii de functionare la temperaturi atmosferice scazute.

INTRETINERE USOARA

Este posibila schimbarea tuburilor colectorului VK25 fara sa fie necesara golirea instalatiei.

EFICIENTA RIDICATA

Colectorul VK25 are putere mare datorita absortiei atat a radiatiilor difuze cat si a celor oblice prin CPC cat si datorita circulatiei prin tubulatura vidata a suprafetei absorbante.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

 

Incalzire

KM20

km20

HKM este utilizat in cadrul sistemelor de incalzire prin pardoseala si/sau cu radiatoare.

OPTIUNI DE MONTAJ

HKM poate fi montat direct pe tanc-ul PSC sau pe perete.

POMPA DE INALTA EFICIENTA

HKM este disponibil in 2 versiuni: cu pompa de inalta eficienta sau cu pompa standard.

INALTIME MAI MARE DE POMPARE

Pompa mai puternica permite compensarea unor pierderi mai mari de presiune din sistem.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

RAS20

ras20

RAS este un modul de incalzire care favorizeaza functionarea centralelor termice in condensatie cu sistemele solare si care imbunatateste eficienta intregului system de incalzire. Functioneaza foarte bine cu “solutia retrofit”, atunci cand sunt montate sisteme solare in combinatie cu sistemele termice traditionale.

SOLUTII DE MONTAJ

RAS poate fi montat direct pe tanc-ul PSC sau pe perete (pentru sistemele "retrofit")

EFICIENTA OPTIMA

RAS garanteaza utilizarea energiei solare la eficienta maxima. Stratificarea din tanc nu este perturbata.

ECONOMII SI COMPENSATII MAJORE

Centralele termice in condensatie for furniza caldura doar atat cat este nevoie.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

Preparare Apa

FWM15i/30i

FWM15i

 

Solutia de maine aste disponibila azi. Noul Modul pentru preparare apa calda igienica proaspata este un modul intelligent, prevazut cu o pompa de mare eficienta si poate utilize orice tip de apa, indifferent de calitatea acesteia. Nu este necesara stocarea apei calde, astfel se previne aparitia si dezvoltarea bacteriilor.

NOUL SCHIMBATOR DE CALDURA IN PLACI

Cupru brazat pentru apa “normala”. Otel-inox brazat pentru apa dura. Controlul inteligent al debitului asigura o rezistenta marita la coroziune.

POMPA DE MARE EFICIENTA

Pompa Grundfos Alpha este “creierul” modulului. Colecteaza informatiile furnizate de toti senzorii si controleaza toate functiile de baza in FWM.

POMPA DE CIRCULATIE INTELIGENTA

Pompa optionalapentru recirculatie poate sesiza cand in gospodarie apare necesitatea apei calde proaspete si sa furnizeze cantitatea exacta la momentul potrivit. In acest fel se economiseste energie.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

FWM150/225

fwm150

Modulul pentru apa calda igienica proaspata asigura producerea de apa calda igienica cu o minima pierdere de energie.

EFICIENTA RIDICATA

Modulul are o reactie de raspuns rapida pentru prepararea apei calde menajere igienica proaspata la temperatura setata.

O BUNA IGIENA

Modulul pentru preparare apa calda igienica proaspata nu prezinta riscul aparatiei de Legionella.

FUNCTIONARE ECONOMICA

Controlul vitezei de incarcare si al pompei de circulatie asigura economie de energie.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

Rezervoare

DHW

dhw

DHW este un tanc pentru stocarea apei calde usor de instalat. Este fabricat din componente tehnologic testate care-i confera durabilitate si eficienta. Dar intr-un design nou si moderen. PLUG AND FLOW Toate partile si componentele lui DHW sunt realizate astfel in cat sa asigure o instalare rapida si usoara.

TEHNOLOGIE VERIFICATA

Componentele utilizate si tehnologia aplicata in construirea lui DHW sunt la cele mai inaltele standarde utilizate de SONNENKRAFT.

MODEL UNIC

Design-ul lui DHW are o poveste proprie. A trebuit sa depunem mari eforturi pentru proiectarea acestuia astfel incat DHW sa arate bine si sa ocupe minimul de spatiu.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

ELB

elb

Tanc-ul ELB pentru apa calda are o foarte mica pierdere de caldura datorita izolatiei care este turnata direct pe suprafata acestuia. Pentru cele mai mari 2 modele, izolatia poate fi scoasa, pentru a facilita transportul acestora.

PLUG AND FLOW

Toate partile si componentele lui ELB sunt realizate astfel in cat sa asigure o instalare rapida si usoara.

TEHNOLOGIE VERIFICATA

Componentele utilizate si tehnologia aplicata in construirea lui ELB sunt la cele mai inaltele standarde utilizate de SONNENKRAFT. Inalta eficienta Suprafata mare a schimbatorului de caldura face ca tanc-ul ELB sa fie ideal pentru utilizarea energiei soalre.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

PSR-E

psr-e

Noul tanc PSR-E se dovedeste a fi foarte indicat in utilizarea energiei solare datorita imbunatatirilor aduse in privinta stratificarii. PSR800E poate fi conectat cu PS800E si PSR1000E poate fi conectat cu PS1000E.

REDUCEREA CU 20% A PIERDERILOR DE CALDURA

Utilizarea lanei care adera perfect la suprafata tanc-ului, elimina efectul de cos si asigura o mai buna izolare a racordurilor de conectare.

IMBUNATATIREA STRATIFICARII

Registru solar capsulat, o incarcare mai rapida a partii superioare a tanc-ului conduce la o mai buna si eficienta utilizare a energiei solare pentru incalzire, in perioada primavara si toamna.

INTORCEREA LINIEI DE STRATIFICARE

In noul tanc PSR-E nu este necesara o anumita stratificare si nici o mare diferenta de temperatura in interiorul acestuia.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

PS-E

ps-e

Tanc-ul PS-E reprezinta solutia optima pentru stocarea energiei termice la temperaturi inalte. Poate functiona ca rezerva de energie sau impreuna cu modulul de incarcare stratificata si a modulul pentru producerea de apa calda proaspata.

REDUCEREA CU 20% A PIERDERILOR DE CALDURA

Utilizarea lanei care adera perfect la suprafata tanc-ului, elimina efectul de cos si asigura o mai buna izolare a racordurilor de conectare.

PERFECT PENTRU INSTALATIILE MARI

Datorita caracteristicii de a functiona in parallel cu instalatia existenta, tanc-ul PS reprezinta cea mai buna alegre in cazul instalatiilor mari.

NOI COMBINATII

PS800E poate fi acum combinat impreuna cu PSC800E si PSR800E, iar PS1000E poate fi combinat cu PSC1000E si PSR1000E

downloadDescarcati Fisa Tehnica

PSC-E

psc-e

Cu noul tanc PSC-E obtineti cea mai buna stratificare a temperaturii in timpul incarcarii si descarcarii. PSC800E poate fi conectat cu PS800E iar PSC1000E poate fi conectat cu PS1000E

REDUCEREA CU 20% A PIERDERILOR DE CALDURA

Utilizarea lanei care adera perfect la suprafata tanc-ului, elimina efectul de cos si asigura o mai buna izolare a racordurilor de conectare.

CEL MAI EFFICIENT TANC

Cand tanc-ul PSC este combinat cu noile module FWM si SLM si optimizatorul de energie RAS, obtineti cea mai buna solutie posibila.

“PICIOARE” CU REGLAJ PE INALTIME (OPTIONAL)

Acest lucru permite amplasarea precisa a tanc-ului chiar si pe suprafete denivelate. Marginea inferioara a tancului acopera picioarele, conferind un aspect placut.

downloadDescarcati Fisa Tehnica

Pompare

RLG-E

rlg-e

RLG-E este folosit in combinatie cu tanc-ul DHW, pentru incarcarea acestuia utilizand energia solara.

INSTALARE RAPIDA

Pompa solara si unitatea de control sunt pre-asamblate reducanduse astfel numarul de conexiuni.

USOR DE UTILIZAT

Unitatea de control are doar cateva butoane datorita , acesta necesitand o intretinere redusa. DESIGN ATRACTIV Noul modul este foarte compact si cu un design modern care se potriveste oricarei case.

PSKR18

pskr18

PSKR este utilizat in combinatie cu tanc-ul PSR, pentru incarcarea acestuia utilizand energia solara. Poate produce apa calda proaspata in combinatie cu FWM si se poate integra in sistemul de incalzire.

UNITATE DE CONTROL NOUA

Panou de comanda usor si intuitiv de utilizat

O MARE PLAJA OPERATIONALA

PSKR18 poate asigura un debit prin colectori pana la 13 litrii/min (reprezentand o crestere 30% fata de modelul vechi).

SENZOR DIGITAL PENTRU DEBIT

Pe langa controlul automatic al debitului este posibila si utilizarea unui contor de energie

downloadDescarcati Fisa Tehnica

Copyright © 2013 - GreenComfort.ro - All Rights Reserved